Fort Vechten fase 1, Bunnik

Bunnik - 2009

Fort Vechten heeft gedurende fase 1 een grondige restauratie ondergaan. Over het gehele fort zijn gebouwen aangepakt, zowel van binnen als van buiten. Er zijn noodrestauraties uitgevoerd, gevels zijn hersteld en een select aantal gebouwen is omgevormd tot ecologisch verblijf. Er lag een sterke focus op Reversbatterij H welke voorheen klimaattechnisch en ruimtelijk ongeschikt was voor de functie van feestruimte. Voor het nieuwe ontwerp is een klimaatkamer in de traverse op het dak geplaatst waardoor de ruimte, via de originele natuurlijk ventilatie luikjes, mechanisch geventileerd wordt. In samenwerking met vloerverwarming kan er nu probleemloos gefeest worden door 200 mensen. Er zijn verder 3 opengebroken togen voorzien van stalen en er is passende vloerverlichting aangebracht. Door toepassing van aluminium akoestische panelen is de galm vrijwel verdwenen.